2010-04-28 14:56:40• hírek • Balog Anita

Hivatalosan is útra kelt a Kultúrkaraván

Erdődön tartottak sajtótájékoztatót az idei Kultúrkaraván kapcsán.

A nemrégiben elindított idei Szatmári Kultúrkaravánnal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót szerdán a Szatmár Megyei Tanács vezetői illetve az annak alárendelt kulturális intézmények az Erdődi polgármesteri hivatalban. A tavalyi évben hat héten keresztül járta a megyét a Kultúrkaraván, melyen belül színházi előadásokat, kiállításokat vittek el vidéki településekre. Ennek mintájára, s a tavalyi eseménysorozat sikerén felbuzdulva indult útjára a karaván - mondta el Csehi Árpád megyei tanácselnök.

A Kultúrkaraván alapötlete az, hogy a megyeszékhelyre és a nagyobb városokra összpontosuló kulturális életet vidéki településekre is elvigyék, hiszen igény van rá, de kevesen utaznak kilométereket azért, hogy egy kiállításon vagy egy színházi előadáson részt vehessenek.


Erdődön tartott sajtótájékoztatót a Megyei Tanács
Erdődön tartott sajtótájékoztatót a Megyei Tanács


Csehi Árpád egy másik kezdeményezésről is beszámolt, amelyben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal közös szervezésben Szatmárnémetiben a nyár folyamán minden szombat délután a régi központ parkjában fúvószenekarok fognak koncertezni. -Itt az ideje annak, hogy Szatmárnémeti régi központjában a motorok zúgása helyett inkább kellemes dallamokat hallhasson, aki oda pihenésképpen kilátogat - magyarázta a kezdeményezés alapgondolatát a tanácselnök.

A sajtótájékoztató ideje alatt is zajlott egy kulturális esemény a polgármesteri hivatal zsúfolásig megtelt nagytermében: az Északi Színház bábtársulatának tagjai az Égig érő fa című bábjátékot adták elő. A további, Erdődön sorra kerülő esemény programját az alábbiakban közöljük:

Április 29., 18.00 óra:

A Szatmári Északi Színház Harag György Társulat pódium-műsora: „Összeállítás Dsida Jenő verseiből". Helyszín: Erdőd Polgármesteri Hivatal (str. Nouă Nr. 1)

Április 30., 11.00 óra:

A Szatmári Északi Színház román tagozatának előadása: „Csizmás kandúr". Helyszín: Erdőd Polgármesteri Hivatal (str. Nouă Nr. 1)

Április 30, 12.00 óra:

A Szatmári Művészeti Iskola nép- és könnyűzenei előadása. Helyszín: Erdőd Polgármesteri Hivatal (str. Nouă Nr. 1)

Április 30., 18.00 óra:

A Szatmári Északi Színház román tagozatának előadása: „ Egy modern pedagógus''. Helyszín: Erdőd Polgármesteri Hivatal (str. Nouă Nr. 1)

Május 2., 17.00 óra:

A Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia koncertje. Helyszín: Görög Katolikus templom - Erdőd


Égig érő fa, az Erdődi Polgármesteri Hivatalban


Égig érő fa, az Erdődi Polgármesteri Hivatalban
Égig érő fa, az Erdődi Polgármesteri Hivatalban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: